- مشخصات فنی:
سفالهاي تيغه اي در ابعاد گوناگون توليد ميشوند كه انواع ۱۰×۲۰×۲۰ و ۱۵×۲۰×۲۰ و ۱۳×۲۰×۲۰ پرمصرفترين ابعاد هستند. تيغه سفال خوب بايد در برخورد با يكديگر صداي زنگ بدهد. صداي زنگ نشانه توپُري و كمي ميزان جذب آب آن است. همچنين بايد در آتشسوزي نيز مقاومت كافي را داشته باشد و تبديل به خمير و آب نشود و رنگ آن بايد يكنواخت باشد. همچنين سطح آن بدون حفره باشد و سختي آن به اندازهاي باشد كه با كشيدن ناخن روي آن خط نيفتد. ميزان جذب آب طبق استاندارد حداكثر ۱۶ درصد و حداقل ۸ درصد تعيين شده است. بعضي از انواع سفالها به منظور عايقبندي بيشتر تيغه مياني آنها با پلي استايرن پر ميشود. تردی آن نباید به حدی باشد که موجب ازدیاد پرت شود. عدم پیچیدگی ابعاد گوشههای گونیا از دیگر مشخصات یک سفال قابل قبول است.
- اصطلاحات بازار و نکات مهم خرید:
در بازار تيغه ها معمولاً بر اساس ضخامت آنها نام برده ميشوند. مثلاً تيغه ۱۰ سانتيمتر يا ۱۵ سانتيمتر (ضخامت ۱۵ يا ۱۰). قابل توجه است که بلوکهای با ضخامت ۷ و ۹ سانتیمتر هم نیز در بازار موجود است.
در هنگام خرید بايد دقت شود كه رنگ سفال يكنواخت و سطح آن بدون ترك و آلوئك باشد، گوشههاي سفال كاملاً قائم باشند. همچنين با توجه به وجود سفال در ابعاد گوناگون، بايد ابعاد كامل تيغه مورد نياز توسط خريدار براي فروشنده مشخص ميشود تا قيمت آن به صورت دقيق مشخص گردد. همچنين با توجه به اينكه هزينه حمل معمولاً چشمگير است بايد ظرفيت كاميونهاي مختلف نيز در هنگام سفارش در نظر گرفته شود. برای انتخاب قیمت میبایست تعداد سفال تيغه در متر مربع برآورد گردد (با توجه به ابعاد موجود دربازار) و قیمت هر متر مربع ملاک مقایسه قرار گیرد. لازم به ذکر است که بعضاً به علت کیفیت پایین دستگاههای تولیدکننده یا متریال بدون کیفیت ضخامت تیغههای آن را بیشتر در نظر میگیرند که باعث ازدیاد وزن میگردد.
- شرایط حمل و نگهداری کارگاهی:
در حين بارگيري و تخليه و حمل بايد دقت شود تا از آسيب ديدن و خردشدن سفالها جلوگيري شود. همچنين در مسير حمل بايد با كاور مناسب از باران و برف محفوظ نگهداشته شوند.
سفال تيغه در كارگاه بايد در محل مناسب به صورت مرتب چيده شوند. همچنين اندازههاي مختلف بايد جدا از هم انبار شوند. از آلوده شدن به خاك و گل و روغنها و ساير مواد محافظت گردند.
نحوه محاسبه تعداد سفال مورد نیاز برای دیوارچینی
برای این محاسبه لازم است ابتدا تعداد سفال مورد نیاز ، در یک مترمربع را بدست آورد و بعد این تعداد را در کل متراژ دیوارها ضرب نمائیم تا کل سفال مورد نیاز ساختمان در آید . معمولا هنگام خرید سفال ضخامت آنها بیان می شود و بسته به نوع دیوار، سفال در ضخامت های مختلف تهیه می گردد.
نکته اینجاست که قطر سفال هیچ نقشی در تعداد مورد نیاز آن در یک مترمربع ندارد، بلکه طول و ارتفاع آن است که شاخص تعیین است چرا؟
چون سفال ها از طرف پهنا یا قطر روی هم قرار می گیرند و هر چه قطر سفال ها بیشتر یا کمتر باشد تنها قطر دیوار را کم و زیاد می کند.
طول و ارتفاع سفالهای استاندارد معمولاّ ۲۰* ۲۰ است ولی قطر سفال می تواند ۷ ، ۱۰ ، ۱۵ یا ۲۰ باشد.
بنابراین در یک مترمربع دیوار، تعداد سفال مورد نیاز به صورت زیر محاسبه می شود:
۱۰۰cm * 100cm = 1 مترمربع دیوار
۵ = ۲۰ ÷ ۱۰۰ = (طول سفال) ÷ ۱۰۰= تعداد سفال مورد نیاز در ۱ متر طول(۱۰۰cm)
۵ = (ارتفاع سفال) ÷ ۱۰۰= تعداد سفال مورد نیاز در ۱ متر ارتفاع(۱۰۰cm)
۲۵ = ۵ * ۵ = تعداد سفال مورد نیاز در ۱ متر مربع
با مراجع به مصالح ساختمانی فلاحتی بهترین مصالح ساختمانی را خرید و فروش نمایید ما به صورت روزانه قیمت انواع مصالح ساختمانی را داریم .
ما در فروش مصالح ساختمانی در تهران سابق طولانی داریم .
ارسال دیدگاه