دسته بندی مواد و مصالح ساختمانی
طبقه بندی مواد و مصالح ساختمانی به شرح زیر می باشد:
سنگ های ساختمانی
آجر
کاشی
سیمان و انواع فرآورده ی آن
آهک و فرآروده های آن
بلوک های سفالی
گچ
چوب
ملات های ساختمانی
و ….

نگاهی به ویژگی های مواد و مصالح ساختمانی
تولیدکنندگان و عرضه کنندگان مصالح ساختمانی می بایست با توجه به استانداردهای مربوط به مواد و فرآورده های ساختمانی به ویژگی ها و خصوصیت های هر دسته از مصالح توجه نموده و این گروه از افراد ملزم هستند تا مشخصات کامل و جامعی از مواد را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند.
و اما کنترل خصایص مصالح و فرآورده های ساختمانی و تطبیق آن ها با استاندرهای موجود ارائه توسط سازمان ملی ، بررسی مشخصات و اعلام آن بر عهده خود سازمان و یا آزمایشگاه هایی است که از سوی سازمان مهر تاییدیه را دارا هستند و ارسال پروانه استاندارد نیز برعهده ان ها می باشد.
پس می توان این گونه نتیجه گرفت که مصالح و مواد ساختمانی در صورتی قابل استفاده هستند که توسط سازمان ملی استاندار و یا مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تایید شده اند و برای آن ها گواهینامه معتبر ارسال شده باشد. چرا که حفظ امنیت جان افراد مهم ترین مسئله است که این ارگان ها به آن توجه بسیار داشته اند و آن را محترم می شمارند. و در همین راستا موادی را معتبر می شناسند که از همه لحاظ کیفیت مناسب را دارا باشند.
نگهداری و انبارداری مصالح ساختمانی
مسئله مهمی که توجه به آن یکی از مهم ترین وظایف عرضه کنندگان و تولید کنندگان مصالح می باشد نحوه نگهداری آن داخل انبارها می باشد.
مواد ساختمانی باید به گونه ای انبار شوند که اولا دسترسی به آن ها راحت بوده و برای استفاده از یک دسته نیاز نباشد دسته های دیگر را جابجا کنیم.
دوماً مصالحی که زودتر داخل انبار قرار گرفته اند می بایست زودتر خارج شوند و مورد استفاده قرار گیرند و در میان مصالح قدیمی تر قرار نگیرند.
شرایط محیطی انبار باید به نحوص باشد تا آسیبی به مواد ساختمانی و ویژگی های آن ها وارد نسازد.
همچنین سیستم اطفاء حریق و تمامی تمهیدات لازم در خصوص رفع آتش سوزی احتمالی در این انبار در نظر گرفته شود.